Hvordan få læreplass

Hvordan får man seg læreplass?

Ved å være aktiv. Den eneste måten å komme seg noen vei på her i verden er å ta initiativ selv. Vi i Opplæringskontoret for salg og reiseliv  hjelper deg gjerne med å få en læreplass. Skriv en søknad om læreplass og send til oss på e-post. Ta en titt på linken som heter “Skriv en søknad” for mer informasjon om hva du skal ha med i søknaden.

Men glem for all del ikke at du kan dra rundt og spørre etter læreplass selv! Hvis den bedriften som du kommer til føler at de trenger litt mer informasjon eller hjelp med lærlingeordningen, kan du henvise dem videre til oss, så skal vi hjelpe til så godt vi kan.

Hva innebærer det å være lærling?

Ved å være lærling blir du som en vanlig ansatt i en bedrift – bare med enda litt mer ansvar. Du skal gjennom hele bedriften, kjenne til alle rutiner og metoder – og i tillegg kunne bevise det når du skal opp til fagprøven din.

En lærling bør ta mål av seg til å kunne bli en assisterende butikksjef når han eller hun er ferdig med læretiden sin. Dette innebærer at man må satse sterkt og gjøre sitt aller beste mens man enda er lærling.

I bransjen mener man at lærlinger er fremtiden, og det er hevet over enhver tvil at du kan komme langt hvis du bruker læretiden din godt.

Hvilke typer læreplasser finnes det?

En tommelfingerregel er at hvis det finnes en butikk, så bør det være mulig å være lærling der. Noen få butikker eller utsalgssteder blir ikke godkjent som lærebedrifter.

Dette gjelder i hovedsak hvis bedriften er veldig liten eller ikke har muligheten til å gjennomføre noen av læreplanmålene – eller hvis andre særskilte omstendigheter gjør det umulig å ha lærlinger der.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
980 61 966